Ruim 500.000 raadplegingen via app iGGIS

Sinds de start in 2010 is de gemeentelijke informatie in de app iGGIS meer dan 500.000 keer geraadpleegd. De app, die gemeentelijke informatie toont gebaseerd op geografische coördinaten, is medio 2011 vernieuwd en informeert gebruikers met nieuws, persberichten, evenementen, bekendmakingen, vacatures en bestuurlijke informatie van alle gemeenten in Nederland.

De mobiele applicatie (app) iGGIS is beschikbaar voor de Apple iPhone, Apple iPad en Android Smartphones en tablets. iGGIS biedt informatie over álle gemeenten van Nederland. Nieuws, persberichten, evenementen, bekendmakingen, vacatures, bestuurlijke informatie en producten en diensten worden op een heldere manier in beeld gebracht.

Uitbreiding gemeentelijke dienstverlening

Voor gemeenten is iGGIS een uitstekende manier om hun dienstverlening laagdrempelig uit te breiden. Doordat de app gebruikt maakt van vrije overheidsinformatie en RSS feeds, heeft de gemeente geen omkijken naar het beheer van de app. Gemeenten kunnen zich kosteloos inschrijven voor iGGIS, waardoor zij maandelijks statistieken ontvangen over het gebruik van de app voor hun eigen gemeente. Meer dan 70 gemeenten zijn inmiddels geregistreerd.

Iedereen een eigen app

WAT Software en Seneca, de organisaties achter iGGIS, voorzien gemeenten en organisaties in korte tijd ook van een eigen app, Op basis van het iGGIS framework kan allerlei informatie op een heldere manier in beeld worden gebracht. Bijvoorbeeld door het tonen van informatie op Google maps. De eerste gemeenten lanceren binnenkort hun eigen app.

Download iGGIS

Nieuwsgierig? Download iGGIS voor de iPhone en iPad in de App Store, download iGGIS voor Android in de Android Market.