Zevenaar app geeft seintje dat afval aan de straat moet

De Zevenaar app is onlangs uitgebreid met de afvalkalender. In deze module kunnen inwoners de eerstvolgende inzamelmomenten van alle afvalsoorten opvragen. Ook kan er gekozen worden om om per afvalsoort automatisch een bericht (pushnotificatie) te ontvangen op elk gewenst tijdstip op de ophaaldag zelf of de dag ervoor.

Afvalkalender

Na het intoetsen van postcode en huisnummer krijgen gebruikers in de app een overzicht van de inzameldagen van het komende kwartaal te zien. De locatie kan zonder of met melding worden opgeslagen. Met een melding krijgt de gebruiker op de ophaaldag of een dag tevoren automatisch een seintje dat het afval kan worden aangeboden.

Webwidget

De afvalkalender is ook via een zogenaamde webwidget op de website van de gemeente te raadplegen. Na het invullen van een postcode en huisnummer, ziet de gebruiker in één oogopslag de eerstvolgende inzamelmomenten.

Downloaden Zevenaar app

De Zevenaar-app is sinds begin 2013  beschikbaar en is recentelijk uitgebreidt met de module afvalkalander. Naast de afvalkalender, geeft de app ook informatie over vergunningen (met pushnotificatie), een overzicht van alle evenementen, actueel nieuws van en algemene informatie over de gemeente Zevenaar. De app is inmiddels ruim 3300 keer gedownload en meer dan 30.000 keer geraadpleegd. De Zevenaar app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android-toestel en is gratis te downloaden via de App Store of Google Play.