Nieuwsoverzicht

Hieronder vindt u een overzicht van al onze nieuwsbrichten.

 • Gemeente Zevenaar gaat werken op afspraak
  Inwoners en ondernemers die een vergunning, paspoort of ander product nodig hebben van de gemeente Zevenaar, worden verzocht hiervoor vanaf 1 januari 2016 eerst online een afspraak te maken. Daarmee volgt Zevenaar de landelijke trend, namelijk werken op afspraak. Deze nieuwe manier van werken is met name erg praktisch voor inwoners. Doordat medewerkers zich van tevoren kunnen voorbereiden op uw afspraak, behoren wachtrijen tot het verleden.

  Lees verder

 • iGGIS viert vijfjarig bestaan met eindejaarsaanbieding
  iGGIS, hét framework voor gemeenteapps bestaat 5 jaar. In deze periode zijn de iGGIS-apps meer dan een miljoen keer geraadpleegd. Om dat te vieren hebben we tot en met 31 december 2014 twee leuke eindejaarsaanbiedingen!

  Lees verder

 • Afspraak maken via App nu ook voor G-BOS gemeenten
  De iGGIS module Afspraak maken is uitgebreid met een G-BOS koppeling. De module Afspraak maken is een interactieve module waarmee gebruikers eenvoudig een afspraak inplannen met de gemeente via hun smartphone of tablet. De afspraak wordt bevestigd met een afspraaknummer, die kan worden meegenomen naar het gemeentehuis. De module bevatte al een koppeling met het afsprakensystemen van QMatic.

  Lees verder

 • Nieuwe gemeente Heerlen app beschikbaar
  Vanaf nu is de gemeente Heerlen app beschikbaar in de Google Play Store en Apple App Store. Hiermee zet de gemeente Heerlen de volgende stap in de digitale dienstverlening. “We willen het onze inwoners zo makkelijk mogelijk maken, om hun zaken digitaal af te handelen, deze app draagt daar aan bij”, aldus demissionair wethouder Fred Gillissen.

  Lees verder

 • Zevenaar app geeft seintje dat afval aan de straat moet
  De Zevenaar app is onlangs uitgebreid met de afvalkalender. In deze module kunnen inwoners de eerstvolgende inzamelmomenten van alle afvalsoorten opvragen. Ook kan er gekozen worden om om per afvalsoort automatisch een bericht (pushnotificatie) te ontvangen op elk gewenst tijdstip op de ophaaldag zelf of de dag ervoor.

  Lees verder

 • 2013 het jaar van de Push Notificaties!
  2013 was een succesvol app-jaar. Een nieuwe gemeente-app is aan het portfolio van iGGIS toegevoegd en bestaande gemeente-apps zijn uitgebreid. Dankzij een gemeentelijk initiatief om de apps in samenwerkingsverband uit te breiden met push notificaties zijn de apps interactiever dan ooit.

  Lees verder

 • Afvalkalender Venlo beschikbaar via gemeente-app
  De gemeentelijke afvalkalender van de gemeente Venlo is sinds kort beschikbaar via de Venlo app én de gemeentelijke website. Met de afvalkalender kunnen inwoners in een oogopslag zien wanneer het huisvuil in hun straat wordt ingezameld. Door eenvoudigweg postcode en huisnummer in te voeren, wordt direct zichtbaar wanneer welke afvalstroom (restafval en plastic, groenafval of oud papier) wordt opgehaald.

  Lees verder

 • Beheerpagina iGGIS toont App-statistieken
  Gemeenten die zich geregistreerd hebben voor de app iGGIS en gemeenten die een eigen app hebben laten ontwikkelen op basis van het iGGIS-framewerk weten sinds kort alles over het gebruik van de apps. Alle deelnemende gemeenten zijn in januari voorzien van persoonlijke inlogcodes, waarmee zij toegang krijgen tot waardevolle gebruikersstatistieken.

  Lees verder

 • Nieuwe Venlo App biedt onder meer Melding Openbare Ruimte (MOR)
  Sinds deze week is nieuwe app van de gemeente Venlo beschikbaar voor de iPhone, iPad en Android smartphones en tablets. Naast informatie over alle gemeentelijke diensten en producten, contactgegevens, openingstijden en informatie over bestuur en raad biedt de app interactieve mogelijkheden. Zo kunnen gebruikers direct een melding maken over de openbare ruimte (MOR), voorzien van foto en GPS-locatie.

  Lees verder

 • Lancering app gemeente Zevenaar
  De gemeente Zevenaar heeft een eigen app gelanceerd op basis van het iGGIS framewerk. Wie wil weten wat er te doen is in de gemeente Zevenaar, kan dit nu ook vinden met de Zevenaar app.

  Lees verder