Afspraak maken via App nu ook voor G-BOS gemeenten

De iGGIS module Afspraak maken is uitgebreid met een G-BOS koppeling. De module Afspraak maken is een interactieve module waarmee gebruikers eenvoudig een afspraak inplannen met de gemeente via hun smartphone of tablet. De afspraak wordt bevestigd met een afspraaknummer, die kan worden meegenomen naar het gemeentehuis. De module bevatte al een koppeling met het afsprakensystemen van QMatic.

Afspraken maken en beheren

Een afspraak wordt binnen enkele stappen gemaakt. De G-BOS webservice is zeer uitgebreid, waardoor de gebruiker in één keer een afspraak kan inplannen voor meerdere producten. Op basis van beschikbaarheid worden de mogelijke afspraakdata getoond. Uiteindelijk worden de afspraakgegevens via de app naar het afsprakensysteem van de gemeente gestuurd en vastgelegd. Alle gemaakte afspraken worden in de app getoond in een helder overzicht. De afspraken kunnen overigens niet alleen via de app worden ingepland, maar kunnen ook via de app worden geannuleerd.

Koppeling afspraaksystemen

De module Afspraak maken bevatte al een koppeling met het afsprakensystemen van QMatic. Door de recent beschikbare koppeling met G-BOS (van JCC Software) is de module Afspraak maken voor meer gemeenten binnen handbereik gekomen. Het digitaal aanbieden van de mogelijkheid om een afspraak te maken biedt burgers meer keuzevrijheid, gemak en efficiency.

Voor en door gemeenten

De module Afspraak maken is ontwikkeld door en voor gemeenten. Zo is de module Afspraak maken o.b.v. van QMatic ontstaan in nauwe samenwerking met de gemeente Lisse. Voor de koppeling met G-BOS is er samengewerkt met de gemeenten Venlo en Heerlen. Deze gemeenten bieden de afspraak-optie binnenkort aan via hun eigen gemeenteapp.

De module Afspraak maken is vanaf nu in abonnementsvorm beschikbaar voor gemeenten die een afspraaksysteem afnemen bij QMatic of JCC Software, beiden specialist op het gebied van cliëntenlogistiek.