Gemeente Lisse presenteert de Lisse app

Wethouder Ad van Zelst van gemeente Lisse lanceerde dinsdagavond 1 mei tijdens het buurtplatform Blinkerd en Meerzicht de nieuwe app van de gemeente. "Lisse geeft met deze app aan leidend te willen blijven in de digitale dienstverlening aan haar inwoners", aldus de trotse wethouder.

Inwoners kunnen met de Lisse app via een smartphone (of iPad) snel en eenvoudig een melding doen over de openbare ruimte. De eerste melding openbare ruimte kwam vanuit de zaal en betrof het niet ophalen van plastic afvalzakken aan de Broekweg.

Melding openbare ruimte (MOR)

Een melding openbare ruimte (MOR) doen kan binnen zes stappen. U kunt ter plaatse een foto maken van wat u meldt en via GPS wordt ook de locatie automatisch ingevuld. De melding komt binnen bij de gemeente. De app werkt snel en eenvoudig en is daardoor weer een stap in het verder verbeteren van de dienstverlening van de gemeente. De melding gaat immers sneller dan via een formulier op de website.

Wat kan de app nog meer?

De app is niet alleen te gebruiken om te 'morren' (het doen van een melding openbare ruimte) maar geeft ook actuele informatie over verleende vergunningen, nieuws, algemene informatie, de producten en diensten en bestuurlijke informatie. Bij de lancering meldde de wethouder buitengewoon trots te zijn op deze app, die dankzij de medewerkers in het gemeentehuis tot stand is gekomen.

Achtergrondinformatie

De Lisse app is speciaal voor Lisse ontwikkeld op het iGGIS framewerk. Een framewerk, waardoor de ontwikkeling tegen relatief lage kosten en in beperkte tijd kon plaatsvinden. Het voordeel is verder dat de app automatisch koppelt aan de gemeentelijke systemen. Omdat Lisse de eerste gemeente is met de module Melding openbare ruimte op dit platform kon deze helemaal naar eigen wensen worden ingericht.