Afvalkalender Venlo beschikbaar via gemeente-app

De gemeentelijke afvalkalender van de gemeente Venlo is sinds kort beschikbaar via de Venlo app én de gemeentelijke website. Met de afvalkalender kunnen inwoners in een oogopslag zien wanneer het huisvuil in hun straat wordt ingezameld. Door eenvoudigweg postcode en huisnummer in te voeren, wordt direct zichtbaar wanneer welke afvalstroom (restafval en plastic, groenafval of oud papier) wordt opgehaald.

Module Afvalkalender

Met de module afvalkalender heeft de gemeente Venlo haar iGGIS-gebaseerde app uitgebreid. Eerder dit jaar konden gebruikers van de app al het meest recente nieuws bekijken en een melding openbare ruimte (MOR) doen. De informatie binnen de afvalkalender is via een webwidget ook beschikbaar op de website van de gemeente Venlo.

Extra service

“Ik zie dit als een extra service richting onze inwoners,” zegt wethouder Teeuwen (Openbare Werken) via een persbericht van de gemeente. “Een actuele afvalkalender kun je nu raadplegen, waar en wanneer je maar wil. Het enige dat je nodig hebt, is een internetverbinding.” Eventuele wijzigingen in de ophaaldagen en alternatieve dagen waarop het afval wordt ingezameld, zijn direct via het web en de app te zien.

Melding ophaaldag

Om het de burger nog makkelijk te maken, wordt gewerkt aan functionaliteit waarmee gebruikers een melding krijgen als een afvalstroom wordt opgehaald. De gebruiker kiest een tijdstip op de dag van ophalen, of een tijdstip op de dag daarvoor en krijgt vervolgens wekelijks een melding. Zo wordt geen ophaaldag vergeten!