2013 het jaar van de Push Notificaties!

2013 was een succesvol app-jaar. Een nieuwe gemeente-app is aan het portfolio van iGGIS toegevoegd en bestaande gemeente-apps zijn uitgebreid. Dankzij een gemeentelijk initiatief om de apps in samenwerkingsverband uit te breiden met push notificaties zijn de apps interactiever dan ooit.

Nieuwe gemeente-app toegevoegd

Het nieuwe jaar kan niet beter beginnen door te melden dat ook gemeente Lochem heeft gekozen voor een eigen app op het iGGIS framewerk. De app van de gemeente Lochem toont naast de standaard aanwezige informatie ook de lokale bekendmakingen. Gebruikers van de app worden actief op de hoogte gehouden van nieuwe bekendmakingen door push notificaties voor een postcodegebied in te schakelen.

Eenvoudig app-beheer

De iGGIS beheeromgeving is dit jaar flink gegroeid waardoor gemeenten hun eigen app nog makkelijker beheren. Een goed voorbeeld is de module Algemene informatie. Deze module toont twee vaste pagina’s, Contactgegevens en Zetelverdeling. Via de iGGIS beheeromgeving kan de gemeente nu zelf informatiepagina’s toevoegen, over bijvoorbeeld openingstijden of koopzondagen. Daarnaast biedt de beheeromgeving een duidelijk overzicht van alle statistieken over het gebruik van de app.

Samenwerking gemeenten maakt Push Notificaties mogelijk

Een aantal gemeenten liepen met de gedachten om de bekendmakingen in de app uit te breiden met push notificaties. Door de wensen en de mogelijkheden te inventariseren en de kosten voor de oplossing te delen, kon de extra functionaliteit op een kostenefficiënte manier worden gerealiseerd. De gemeenten Deventer, Venlo en Zevenaar besloten het voortouw te nemen in dit traject en profiteerden als eerste van de nieuwe interactieve methode om bekendmakingen onder de aandacht te brengen. Inmiddels is op dezelfde wijze een tweede project afgerond. Voor de gemeente Venlo en Zevenaar is de module Afvalkalender uitgebreid met push notificaties, zodat gebruikers een melding krijgen wanneer een afvalsoort wordt opgehaald.

Apple iOS 7 update

Ook 2014 staat nu al in het teken van vernieuwing en ontwikkeling. Het upgraden van onze iOS apps, zodat deze de laatste iOS 7 versie gaan ondersteunen, is gestart. Vanaf 1 februari 2014 verplicht Apple dat alle iOS apps in iOS 7 design zijn gebouwd. Dit betekent concreet dat de vormgeving van de iOS apps die nu draaien er straks iets anders uit komen te zien. De vormgeving van de apps komt met de update meer in lijn te liggen met de algehele gebruikerservaring op iOS 7 toestellen. Uiteraard worden Apple toestellen met een oudere iOS (vanaf iOS 5) ook gewoon nog ondersteund. De gemeenten die een eigen app hebben op het iGGIS framewerk worden hier binnenkort over ingelicht.