Nieuwe Venlo App biedt onder meer Melding Openbare Ruimte (MOR)

Sinds deze week is nieuwe app van de gemeente Venlo beschikbaar voor de iPhone, iPad en Android smartphones en tablets. Naast informatie over alle gemeentelijke diensten en producten, contactgegevens, openingstijden en informatie over bestuur en raad biedt de app interactieve mogelijkheden. Zo kunnen gebruikers direct een melding maken over de openbare ruimte (MOR), voorzien van foto en GPS-locatie.

Melding Openbare Ruimte (MOR) via gemeente App

De Venlo App is gebrouwd met het iGGIS framewerk en is kosteloos te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store. Met de nieuwe Venlo app is het mogelijk om direct op straat een melding door te geven over bijvoorbeeld een omgewaaide boom of een lantaarnpaal die stuk is. Voor de duidelijkheid kan de melder een foto meesturen en via GPS vult de App de locatie automatisch in.

“De gemeente Venlo staat voor een excellente dienstverlening aan inwoners en organisaties”, zegt wethouder Wim van de Beucken (Ruimtelijke Ontwikkeling en Dienstverlening) op de website van de gemeente Venlo. “De verbetering van onze dienstverlening is dan ook een continu proces. Het moet gewoon makkelijk zijn om zaken met ons te doen. Daarnaast worden inwoners met deze App ook extra ogen en oren en helpen ons om de openbare ruimte op orde te houden voor alle inwoners.”

Officiële bekendmakingen in de app

Naast het doen van een melding openbare ruimte kunnen gebruikers officiële bekendmakingen van bijvoorbeeld bouwvergunningen in zien. Deze bekendmakingen zijn gekoppeld aan de GPS-locatie, zodat men specifiek kan zien of er in een bepaalde straat een vergunning is aangevraagd of verstrekt.

Alle gemeentelijke diensten in één app

Op korte termijn wordt de app uitgebreid met  een RSS feed, waarmee de gebruiker op de hoogte blijft van de nieuwsberichten op de gemeentelijke website. Het is de bedoeling dat over enkele maanden ook de mogelijkheid wordt toegevoegd om direct een afspraak te maken met de gemeente, voor bijvoorbeeld het afhalen van een paspoort of rijbewijs.

De Venlo App is vanaf februari gratis verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store.